28 Ağustos 2010

Ne var ne yok

The Invention Of Hugo Cabret

Martin Scorsese, Harry Potter’dan etkilenmiş olacak ki bugünlerde, Brian Selznick'in sihir temalı çocuk romanından uyarlanan bir film çekmekte. Paris tren istasyonunda yaşayan ve saatlerden sorumlu olan kimsesiz bir çocuğun, bir gün saati tamir etmeye teşebbüs etmesiyle başlayan gizemli macerayı konu ediyor. Yanlış hatırlamıyorsam gösterimi 2011 Aralık aynında.

Oyuncuları arasında Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Christopher Lee, Jude Law gibi sağlam ağabeyler olan filmde “kimsesiz çocuğu” kimin oynayacağı merakımı cezbetti.



The Social Network

Facebook filmi olarak tanımlanan “The Social Network” filminin ilk fragmanı yayınlandı.

http://www.thesocialnetwork-movie.com/ Film bildiğiniz gibi dünyanın en popüler sosyal ağı facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’i ve Facebook’un kuruluş süreci ve sonrasında yaşananları konu alıyor. İnternetçiler için ilginç olabilir.

Ekim ayında gösterime girecek olan The Social Network filmi, 400 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan bir sosyal ağ işin içinde olunca herhalde tüm zamanların en yoğun sosyal medya etkisini yaratacaktır diye düşünüyorum. Ben daha ziyade yönetmen David Fincher neler yapacak bu filmde onu merak ediyorum.





Jack Goes Boating

Capote’den beri hastası olduğum, Philip Seymour Hoffman’ın yönettiği bir film. Aslında Jack Goes Boating 2007 de oynanan bir Bob Glaudini oyunu. Yine aynı oyunda Hoffman Jack’i oynamış ve bu şekilde filmi için altyapı olurşturmuş anlaşılan. Oyun, Joseph Papp tiyatrosunda 6 hafta oynamış ve özellikle New York Times’dan övgüler almış.

Bakalım yönetmen koltuğundaki Hoffman nasıl, görelim (:







Yepyeni Bir Hayat

İşte merak ettiğim bir film. Koreli yönetmen Ounie Lecomte’un kendi hayat hikayesinden esinlenerek yazıp, yönettiği A Brand New Life – Yepyeni Bir Hayat, babası tarafından yetimhaneye bırakılan 9 yaşındaki bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor… Berlin Film Festivali’nde Özel Mansiyon kazanmış.

Özetle; Jin-hee, babası tarafından Seul yakınlarında bir yetimhaneye geri alınmamak üzere bırakılır. Babasını çok seven Jin-hee onun bir gün geri döneceğine inanmaktadır. Yetimhanedeki diğer çocuklar, batılı aileler tarafından evlat edinilme motivasyonuyla yaşarken, Jin-hee yetimhaneye uyum sağlamakta direniyormuş. Türkiye’ye Temmuz’da gelen film hangi sinemada ne ara gösterildi hiç bilemiyorum. Sonra da kopya film alma! Oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder